Genezis 365 applikáció

Cover art

GOOGLE PLAY

iOS

WINDOWS PHONE

Ki olvas minket

Jelenleg 25 vendég olvas minket

Alkalmazások

mail

ntruck


Biztonsági adatlapok:
sds@nitrogen.hu

 

 

 

 

 

 

 

A szécsényi Mosó Ottó 500-ak klubja kísérletének bemutatása PDF Nyomtat
2013 augusztus 06., kedd 10:09

Interjú Mosó Ottó 500-ak Klubja résztvevővel

Genezis: Bemutatnád a gazdaságot röviden?

A család 520 hektáron gazdálkodik, ebbe beletartozik két gyermekem gazdasága is, akik gépészként és növénytermesztőként tevékenykednek a családi gazdaságban. Ami a gépparkot illeti, van két kombájnunk, egy 250 lóerős nehézgépünk a hozzátartozó eszközparkkal. Modern gépekkel rendelkezünk. A gazdálkodást 5 fő végzi, 3 családtag és 2 külső munkaerő. A gazdálkodás helyszíne Szécsény környéke. Nógrádszakáltól Szécsényig több parcellában találhatók a földek.

Genezis: Bérmunkát is végeztek?

Bérmunkát már egyre kevesebbet végzünk, de aki eddig megállta a helyét, az elkezdett gépeket venni és maga végezni a gazdálkodást. Vannak még kisebb erőgépeink is: 160 lóerős John Deere, 120 lóerős New Holland és 2 db MTD 80-as.

Genezis: A telephelyről mondanál néhány szót?

A telephely Szécsény központjában van. A gabonatárolás megoldott egy kb. 1.700 m2-es tározóban, ami a mi céljainkra elegendő.

A vetésszerkezetben a hagyományos növények találhatók meg: búza, kukorica, napraforgó, repce és szója. 2012-ben őszi búzát 200 hektáron, kukoricát 60 hektáron, napraforgót 130 hektáron, repcét 100 hektáron, míg szóját 10, tavaszi árpát 20 hektáron termeltünk. Az idén a szója nem sikerült, de próbáljuk a környéken bevezetni. Az idei évben a belvíz miatt sajnos le kellett mondanunk a tervezett szója bemutató tábláról. A belvíz miatt csak egy fél napunk lett volna a vetésre, ezért a művelő nyomok nagy mélysége miatt szója helyett zabot vetettünk.

Bővebben...
 
Először került megrendezésre 500-ak Klubja szántóföldi bemutató PDF Nyomtat
2013 augusztus 06., kedd 09:26


Az országos lefedettségű 500-ak Klubja kísérletsorozat újabb állomásához érkezett 2013. júniusában.

Megrendezésre került az első 500-ak Klubja szántóföldi bemutató 2013. június 14-én 11 órától a Nógrád megyei Diósjenő térségében, Dombóvári Dénes gazda őszi búza szántóföldjén. Dombóvári Dénes az újságban olvasva értesült először a Nitrogénművek Zrt. által indított 500-ak Klubjáról, és személyesen kereste meg a Genezis Partnerhálózat területi üzletkötőjét, hogy szeretne részt venni a kísérletben.

A rendezvényre 35 gazda kapott meghívást, akik közül sokan, közel harmincan el is tudtak jönni a kánikula ellenére, és töltöttek el együtt egy kellemes napot, miközben meghallgatták a kísérlet kiértékelését és az eredmények bemutatását. A bemutatót követően a résztvevők vendégek voltak egy ebédre.

Bővebben...
 
Éves jelentés 2012 PDF Nyomtat

Tisztelt Partnereink!

A Nitrogénművek Zrt. 2012. évi gazdálkodásáról szóló éves jelentés elkészült.

A Társaság tevékenységét, érdekeltségeit bemutató anyag elérhető és letölthető a Kiadványok nevű könyvtárban illetve a képre kattintva.

 
DAN műtrágyák és a levegő minősége PDF Nyomtat

A DAN kampány keretében elkészült kiadvány magyar változata az alábbi képre kattintva elérhető.

 
Szakmai díjat kapott a Nitrogénművek Zrt. PDF Nyomtat
2013 május 14., kedd 07:27

2013. május 9-én rendezte meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műanyag- és Gumiipari Laboratóriuma szokásos évenkénti szakmai napját, amelyen a „Termoplasztikus keményítő bázisú, ásványi hatóanyagokat tartalmazó táprúd kombináció fejlesztése” c. témában mutatott együttműködés okán a Nitrogénművek Zrt. elnyerte a laboratórium „Kiváló Együttműködő Partner” díját. A díjat Dr. Pukánszky Béla tanszékvezető egyetemi tanártól Fülöp Tamás fejlesztési osztályvezető vette át, aki rövid előadásban ismertette a Bige Holding cégcsoport tevékenységeit.  

 
DAN konferencia az ésszerű mezőgazdaság érdekében PDF Nyomtat
2013 április 24., szerda 14:18

A pétfürdői Nitrogénművek Zrt. és az Európai Műtrágyagyártók Szövetsége (Fertilizers Europe) a környezetkímélő és produktív mezőgazdaság érdekében DAN-konferenciát szervezett Budapesten, ahol szakmai szempontok alapján értékelték a nitrát-típusú műtrágyák tulajdonságait, agronómiai előnyeit és hasznosítási lehetőségeit.

A 2013. április 22-én megtartott rendezvényen mezőgazdasági szakemberek, a hatóságok képviselői, valamint a tudomány hazai és nemzetközi szaktekintélyei vettek részt. A rendezvényen a Fertilizers Europe által a nitrát típusú műtrágyák népszerűsítésére indított DAN (Directly Available Nitrogen) kampány ismertetése mellett szó esett a mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről, a jövőbeli tervekről, valamint a környezetbarát műtrágyázásról is.

A Föld növekvő népességének élelmiszer ellátása nem oldható meg korszerű műtrágyák alkalmazása nélkül. A FAO becslései szerint a világ népessége 2050-re eléri a 9,1 milliárdot. Ez a tény a jövőben arra fogja késztetni az élelmiszer előállítókat, hogy a jelenlegi szinthez képest 70 százalékkal növeljék termelésüket. Ez a korszerű műtrágyázás növelésével látszik csak megoldhatónak. Az okszerű műtrágyázás területén azonban Magyarország elmarad az európai átlagtól, pedig hazánkban a művelt területek 40 százalékán igen gyenge illetve gyenge a nitrogén tápanyag ellátottság. A mezőgazdaságba vont talajok úgynevezett nitrogénmérlege a nulla érték közelében áll, ezért még inkább szükséges a talajok szakszerű tápanyag visszapótlása.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

Központi elérhetőség

Nitrogénművek Zrt.
Cím:
8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.
Tel.:
06/88/620-100
Fax:
06/88/620-102
E-mail:
nrt@nitrogen.hu

A budapesti iroda címe:
1123 Budapest, Alkotás u. 53.
"F" torony, 3. emelet
Telefon: 06/1/999-3500
Fax: 06/1/999-3501