DAN műtrágyák
DAN műtrágyák
Új kiadvány - DAN műtrágyák és a termelékenység PDF Nyomtat
2014 április 24., csütörtök 00:00

A DAN kampány keretében készült új kiadvány magyar változata az alábbi képre kattintva elérhető:

 
DAN műtrágyák és a levegő minősége PDF Nyomtat

A DAN kampány keretében elkészült kiadvány magyar változata az alábbi képre kattintva elérhető.

 
A DAN kampány bemutatása Czerván György államtitkárnál PDF Nyomtat

A Nitrogénművek Zrt., mint a magyar mezőgazdaság és a magyar műtrágyaipar meghatározó vállalata, 2004 óta tagja a legjelentősebb európai műtrágyagyártókat képviselő szövetségnek a Fertilizers Europe-nak (korábbi nevén EFMA).

A Fertilizers Europe 2012-ben kampányt indított a nitrát alapú műtrágyák használatának népszerűsítésére és hasznosságuk bemutatására. Az úgynevezett DAN (Directly Available Nitrogen) kampány részeként minden tagvállalat a saját országában ismerteti a részleteket a legmagasabb döntéshozói szint valamely tagja számára.

Erre a találkozóra került sor 2013. március 5-én a Vidékfejlesztési Minisztériumban, ahol Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár megbeszélésen fogadta a Nitrogénművek Zrt. képviseletében Suba Péter kereskedelmi igazgatót, Patinszki Judit vegyitermék kereskedelmi osztályvezetőt és Király József marketing és szaktanácsadási osztályvezetőt, akik röviden bemutatták a Fertilizers Europe tevékenységét és ismertették a DAN kampány keretében készült kiadvány fontosabb témaköreit.

Az említett kiadvány magyar nyelvű változata a www.nitrogen.hu oldalról letölthető. A kampánnyal kapcsolatos bővebb információk a Társaság weboldalán, illetve a www.danfertilizers.com oldalon találhatók.

 

alt

 

alt

 

alt

A műtrágyák meghatározó szerepet játszanak a Föld növekvő lakosságának élelmezésében és a klímaváltozás kezelésében. Becslések szerint a világ élelmiszerellátásnak több mint felét műtrágyával biztosítják.

A Fertilizers Europe azt vallja, hogy az európai agrárpolitika középpontjában a mezőgazdasági szektor termelékenységének és hatékonyságának a javításaát kell állítani. Ezáltal az európai gazdák növelni tudják a kontinens önellátási képességét és nagyobb szerepvállalását a globális élelmiszerigények kielégítésében, ami a fenntarthatóbb mezőgazdasági termeléshez vezethet. Az európai mezőgazdaság megerősítése a műtrágyák hatékony felhasználása révén hozzásegítheti az ágazatot, hogy megfeleljen az EU agrárpolitika főbb céljainak.

A Közvetlenül Elérhető Nitrogénműtrágyák (DAN) pontos és megbízható eszközöket nyújtanak az agrár szakembereknek a növekvő élelmiszer- és energiatermelésben, ami környezetvédelmi szempontból is elfogadható. A DAN műtrágyák – nitrát-nitrogén és ammónium-nitrogén formájában – egyesítik a nitrogén két legegyszerűbb formájának előnyeit, ami követlenül elérhető a növények számára.

A kampány keretében készült kiadványok bemutatják a kontinensen használatos különböző fajta nitrogénműtrágyák agronómiai és környezetvédelmi hatásainak főbb jellemzőit, továbbá a különböző DAN műtrágyák előnyeit.

 
További cikkek...
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Központi elérhetőség

Nitrogénművek Zrt.
Cím:
8105 Pétfürdő, Hősök tere 14.
Tel.:
06/88/620-100
Fax:
06/88/620-102
E-mail:
nrt@nitrogen.hu

A budapesti iroda címe:
1123 Budapest, Alkotás u. 53.
"F" torony, 3. emelet
Telefon: 06/1/999-3500
Fax: 06/1/999-3501